Functiehuis Den Haag

Den Haag is de thuisbasis van Eprom organisatieadvies. Deze stad kent een diversiteit aan publieke en private organisaties die elkaar nodig hebben en elkaar versterken: klein, middelgroot en groot. Fietsend of wandelend door de stad denken onze adviseurs wel eens na over de vraag: hoe kunnen we al deze organisaties effectief met elkaar laten samenwerken op een manier die hen ook nog eens werkplezier bezorgt? Wij focussen daarbij vooral op het duiden van betekenis of toegevoegde waarde en het beleggen van verantwoordelijkheden. Dit kan op metaniveau, het niveau tussen organisaties of als stad als geheel. Je zou daarbij kunnen denken aan een ‘functiehuis Den Haag’. En het kan op het niveau van een individuele organisatie of zelfs een organisatieonderdeel.

Sinds 1991 heeft Eprom organisatieadvies voor tal van organisaties een functiehuis (Den Haag) mogen ontwikkelen en inrichten, een specifiek of een generiek functiehuis (Den Haag). Het is het mooiste en waardevolste om dit te doen voor de organisatie als geheel of een onderdeel daarvan, zoals een afdeling of een team. Want dan kunnen we kijken waar de verantwoordelijkheid van de ene functie ophoudt en die van de andere begint. De laatste tijd maken we onze functieomschrijvingen zo dat er sprake is van een kleine overlap tussen verantwoordelijkheden. Gedacht kan worden aan de functie van een Salesmanager en die van een Productiemanager. De eerste wil vooral diensten en producten verkopen die aan alle klantwensen voldoen. De laatste wil zoveel mogelijk standaardisatie waardoor er tegen lage kosten te produceren. En dit is prima. Dit zorgt voor wrijving en dus voor glans. Daarnaast proberen we een functieomschrijving (Den Haag) zo samen te stellen dat sales ook nadenkt over efficiëntie en dat productie zich ook verplaatst in de wensen van de klant.

We zijn trots op de organisaties in Den Haag waarvoor wij een (generiek) functiehuis hebben mogen opstellen, maar uiteraard helpen we graag ook andere steden en gemeenten. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw