HET GROTE AS-ONDERZOEK

Het Grote AS-onderzoek

Onderzoek naar de tijdsbesteding, werkzaamheden en beloning van de ambtelijk secretaris ondernemingsraad

De ambtelijk secretaris ondernemingsraad is een bijzonder fenomeen. Hij (zij) is een professional binnen de medezeggenschap, maar is geen lid van de medezeggenschap. Hij is vaak de enige in zijn soort binnen de organisatie en valt functioneel niet onder een afdeling. Zijn taken kunnen heel breed zijn en dezelfde functie kan van MBO tot op HBO+ niveau worden uitgevoerd.

KLIK HIER VOOR HET ONDERZOEK

Wie is die ambtelijk secretaris eigenlijk? Welke werkzaamheden voert hij uit? Hoeveel tijd krijgt hij hiervoor, op welk niveau is hij werkzaam en hoe wordt hij hiervoor beloond?

Omdat deze informatie niet beschikbaar is, hebben Eprom en OR-ondersteuning een onafhankelijk, landelijk onderzoek verricht naar de arbeidmarktpositie van de ambtelijk secretaris. De vragen in dit onderzoek zijn met de hulp van het BVMP, de NVMZ en LOMOZ tot stand gekomen. Het onderzoek is kwantitatief en algemeen van opzet. De vragen zijn bedoeld om:

  • inzicht te krijgen in de functie, organisatie en sector waar de ambtelijk secretaris werkzaam is,
  • hoeveel uur hij werkzaam is,
  • het soort werkzaamheden dat wordt uitgevoerd en op welk niveau,
  • en uiteindelijk wat de beloning en beoordeling is van de ambtelijk secretaris.

Het onderzoek is gesloten, de resultaten zijn binnenkort beschikbaar.

Meedoen aan het onderzoek is niet meer mogelijk. Direct na de zomervakantie komt er een rapportage beschikbaar waarin de uitkomsten staan verwerkt. Met deze informatie komen er voor het eerst gegevens beschikbaar over de functie van de ambtelijk secretaris in vergelijking met andere ambtelijk secretarissen en/of andere functies. Bovendien moet duidelijk worden of de beloning en de beoordeling van de ambtelijk secretaris voldoende marktconform is. Wil je meer weten over dit onderzoek of de rapportage ontvangen, neem dan contact op met onze adviseur, Marion van Geest. Dat kan telefonisch (06 – 441 31 861) of door een e-mail te sturen (marion@eprom.nl).

Call Now ButtonBEL NU: 070-324 84 86
Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw