Het Grote AS-onderzoek

Onderzoek naar de tijdsbesteding, werkzaamheden en beloning van de ambtelijk secretaris ondernemingsraad

De ambtelijk secretaris ondernemingsraad is een bijzonder fenomeen. Hij (zij) is een professional binnen de medezeggenschap, maar is geen lid van de medezeggenschap. Hij is vaak de enige in zijn soort binnen de organisatie en valt functioneel niet onder een afdeling. Zijn taken kunnen heel breed zijn en dezelfde functie kan van MBO tot op HBO+ niveau worden uitgevoerd.

KLIK HIER VOOR HET ONDERZOEK

Wie is die ambtelijk secretaris eigenlijk? Welke werkzaamheden voert hij uit? Hoeveel tijd krijgt hij hiervoor, op welk niveau is hij werkzaam en hoe wordt hij hiervoor beloond?

Omdat deze informatie niet beschikbaar is, hebben wij organisatieadviesbureau Eprom gevraagd een onafhankelijk, landelijk onderzoek te verrichten. De vragen in dit onderzoek zijn met de hulp van het BVMP, de NVMZ en LOMOZ tot stand gekomen. Het onderzoek is kwantitatief en algemeen van opzet. De vragen zijn bedoeld om:

  • inzicht te krijgen in de functie, organisatie en sector waar de ambtelijk secretaris werkzaam is,
  • hoeveel uur hij werkzaam is,
  • het soort werkzaamheden dat wordt uitgevoerd en op welk niveau,
  • en uiteindelijk wat de beloning en beoordeling is van de ambtelijk secretaris.

Wat betekent dit onderzoek voor jou?

Als ambtelijk secretaris heb je in je solistische functie weinig vergelijkingsmateriaal. Dit onderzoek geeft je kennis en informatie over je eigen functie in vergelijking tot andere ambtelijk secretarissen. Je krijgt bovendien inzicht of jouw beoordeling marktconform is.

* Jouw antwoorden op deze vragen zijn niet persoonlijk terug te herleiden. De anonimiteit is gewaarborgd. Zodra de resultaten van het onderzoek bekend zijn, maken wij de resultaten openbaar. Mocht je de resultaten persoonlijk willen ontvangen, laat dan onderaan het onderzoek je e-mailadres achter.

Contact
close slider

Contactformulier

Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

HeerMevrouw