SPIE Nederland

Over Spie

SPIE Nederland (dochteronderneming van SPIE Operations) werkt met meer dan 2600 medewerkers vanuit 20 vestigingen dagelijks aan het ontwerpen, bouwen en onderhouden van netwerksystemen, energie-installaties, bruggen, sluizen, stuwen, industriële installaties en gebouw-installaties. SPIE Nederland behoort tot de top 5 van technische dienstverleners in Nederland.

De vraag: begeleiding van de medezeggenschap bij harmonisatie arbeidsvoorwaarden

Nadat SPIE Nederland een groep medewerkers van KPN had overgenomen en had ondergebracht bij SPIE ICS (Infrastructure Services & Projects B.V.) moesten de arbeidsvoorwaarden van deze medewerkers binnen ICS worden geharmoniseerd. De ondernemingsraad vroeg Eprom om begeleiding bij de onderhandelingen hierover.

Onze oplossing: begeleiding en training resultaatgericht werken

Eprom begeleidde de medezeggenschap bij het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast gaven we een introductietraining resultaatgericht werken aan de ondernemingsraad van SPIE Building Systems. Volgens de filosofie van het resultaatgericht werken werden de wensen van de medewerkers bovenaan de agenda van de medezeggenschap gezet. In het harmonisatietraject van de arbeidsvoorwaarden van SPIE ICS werd aangestuurd op het garanderen van individuele overgangsrechten. Medewerkers gingen er in arbeidsvoorwaarden niet op achteruit, doordat er naast een collectieve regeling ook een vangnet werd ingericht voor individuele afspraken.

Spie over de samenwerking

Peter Zwanenburg, Voorzitter Centrale Ondernemingsraad, over de resultaatgerichte aanpak van de medezeggenschap: ‘Medezeggenschapstrainingen zijn vrijwel altijd bijeenkomsten die na enkele weken in de vergetelheid raken. Eprom doet dat anders. De adviseurs helpen ons voor de lange termijn een scherpe visie neer te zetten waarmee wij daadwerkelijk eigen resultaten boeken. ‘Learning on the job’, zeg maar.’

Meer weten over resultaatgerichte medezeggenschap of resultaatgericht onderhandelen over arbeidsvoorwaarden?

Neem contact op met Marion van Geest

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw