Tata Steel IJmuiden

Over Tata Steel IJmuiden

Tata Steel in IJmuiden is onderdeel van de Europese activiteiten van Tata Steel. De vestiging in IJmuiden staat bekend om de productie van hoogwaardig staal voor verschillende toepassingen. Bij Tata Steel in IJmuiden werken ruim 9.000 mensen.

De vraag: productie en implementatie van een functiegebouw en inzicht in loonkostenmutaties

Bij de overgang naar het ORBA-functiewaarderingssysteem vroeg Tata Steel IJmuiden Eprom om een nieuw functiegebouw te produceren en de implementatie daarvan te ondersteunen. Onderdeel van de invoering van het nieuwe functiewaarderingssysteem was de overeenstemming over de conversie tussen Tata Steel IJmuiden en de vakorganisaties. Daarom vroeg Tata Steel Eprom ook om duidelijkheid te geven in de loonkostenmutaties bij de invoering van het nieuwe functiewaarderingssysteem.

Onze oplossing: een duurzaam functiegebouw en een helder scenario voor loonkostenmutaties

In de eerste fase van het project werd in een jaar tijd een functiehuis gemaakt met in totaal 500 functies, verdeeld over negen functiefamilies. Daarbij werkten koppels van Eprom-adviseurs en functiewaarderingsadviseurs van Tata Steel IJmuiden effectief samen. Twee jaar na de start van het project hadden alle medewerkers duidelijkheid over de nieuwe functie, de bijbehorende functiegroep en het salaris.

 

Daarnaast rekende Eprom een drietal scenario’s door, waarmee Tata Steel IJmuiden de onderhandelingen met de vakbonden in kon gaan. Overeenstemming werd bereikt, waarbij men koos voor Eproms eerste scenario. De geboden oplossing, een bedrijfseigen conversietabel, is voorzien van een logische opbouw van klassenbreedten en is voor langere tijd bruikbaar.

Tata Steel IJmuiden over Eprom

Annemarie Mulder, Projectleider ORBA: ‘In Eprom vonden we een partij die verantwoordelijkheid durft te nemen voor complexe projecten. Ik kijk met tevredenheid terug op de snelle, adequate levering, de flexibele houding en de bereidheid om mee te denken over bedrijfskundige maatwerkoplossingen.’

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Maarten Mulder.

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw