ABN AMRO Lease

Over ABN AMRO Lease

ABN AMRO Lease is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van financiering en leasing van bedrijfsmiddelen. ABN AMRO Lease is zelfstandig onderdeel van ABN AMRO en is actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. ABN AMRO Lease heeft 200 medewerkers en is gevestigd in Utrecht.

De vraag: een nieuw functiehuis en resultaatgerichte functies

ABN-AMRO Lease ging over van de Hay-systematiek naar de Basys-systematiek. Het bedrijf wilde een nieuw, resultaatgericht functiehuis, met functiewaarderingen die aansloten bij het normgevoel. Er moesten 80 tot 90 functies worden beschreven en gewaardeerd.

 

In een tweede fase wilde men de functies nog resultaatgerichter maken, met nog meer focus op het vakmanschap en specifieke problematiek van de functie en minder focus op specifieke taakomschrijvingen.

Onze oplossing: een solide functiegebouw en concrete functiebeschrijvingen

De organisatie vroeg Eprom het proces naar een nieuw functiehuis te begeleiden en uit te voeren. Het resultaat was een solide functiegebouw. In de tweede slag werden de functiebeschrijvingen nog concreter gemaakt. Alzira Fernandes van ABN-AMRO Lease: ‘Zowel voor de functiehouders als voor de betreffende managers is de functiebeschrijving duidelijk. De samenhang met andere functies is goed te zien.’

ABN-AMRO over Eprom

Alzira Fernandes: ‘Eprom is professioneel, vasthoudend en betrouwbaar en biedt een snelle levering. Ik zou de adviseurs van Eprom zeker aanbevelen bij andere bedrijven. De lijnen bij Eprom zijn kort, waardoor je lekker snel kunt schakelen. Binnen de systematiek van functiebeschrijven en functiewaarderen wordt goed meegedacht over een passende functie-inhoud en functienormering’.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Bert Kerkhof

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw