PostNL

Over PostNL

Al ruim 200 jaar zorgt PostNL ervoor dat post betrouwbaar en bereikbaar is in Nederland. Met ruim 44.000 medewerkers is PostNL een van de grootste particuliere werkgevers van Nederland.

De vraag: nieuwe staforganisatie na reorganisatie

Omdat er minder post wordt verzonden zag PostNL zich genoodzaakt in te krimpen. Zo was bij één van de bedrijfsonderdelen van PostNL een reorganisatie noodzakelijk voor alle staffuncties. Er moest er een nieuwe staforganisatie komen, compleet met nieuwe functies en de juiste bemensing.

Onze oplossing: uitwisselbaarheidstoetsen en functiebeschrijvingen

Eprom werd benaderd als leverancier van toekomstbestendige functiebeschrijvingen en het uitvoeren van uitwisselbaarheidstoetsen. De uitwisselbaarheidstoetsen waren van belang om zekerheid te krijgen bij ontslagdossiers en om functiewijzigingen aan personeel en OR goed uit te kunnen leggen. Zo konden medewerkers kritisch naar de nieuwe functies kijken en zelf beoordelen of ze mee wilden en konden gaan in de verandering.

 

In het overleg met Eprom, bedoeld om af te stemmen over mogelijkheden voor de uitwisselbaarheidstoetsen, werd duidelijk dat de directe input van resultaatgerichte functiebeschrijvingen essentieel was. Uiteindelijk werden er twee opdrachten geformuleerd en uitgevoerd: uitwisselbaarheidstoetsen en ondersteuning bij het maken van functiebeschrijvingen.

PostNL over Eprom

‘Het adviseursteam van Eprom is makkelijk benaderbaar en deskundig en levert snel kwalitatief goede producten op. Een voorbeeld: één van jullie mensen stond een keer letterlijk bij ons op de stoep voor toelichting. Onaangekondigd. Zijn bezoek, in het heetst van de discussie, zorgde ervoor dat we met de directie de juiste besluiten konden nemen. Dankzij die inzet kwamen we weer vooruit.’

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Roland de Bock.

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw