Unie van Waterschappen

Over de Unie van Waterschappen

De Unie van Waterschappen is de vereniging van de Nederlandse waterschappen. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor het beheer van waterkeringen, het regionale waterbeheer en het zuiveren van afvalwater. In totaal zijn er 21 waterschappen in Nederland.

De Unie van Waterschappen vertegenwoordigt de waterschappen in het nationale en internationale speelveld, behartigt de belangen van de waterschappen en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking.

De vraag:

Door het aflopen van de CAO waren nieuwe onderhandelingen tussen de Vereniging Werken Voor Waterschappen (Vwvw) en de bonden gestart. Hierbij heeft de Vwvw een aantal voorstellen gedaan aan de bonden. Er was behoefte om door een onafhankelijke partij de financiële gevolgen te laten berekenen. Door goede eerdere ervaringen kwam Eprom in beeld.

Onze oplossing:

Op verzoek van Eprom werd een projectteam ingericht met vertegenwoordiging van twee waterschappen en Eprom. In een aantal iteraties werd een spreadsheet ontwikkeld waarmee op basis van de gedetailleerde jaaroverzichten van 7 waterschappen de financiële gevolgen werden geschat.

De UvW over de samenwerking:

Mede door inzet van het projectteam is er snel een goed onderhandelingsresultaat tot stand gekomen. Heel veel dank aan de betrokken specialisten van de waterschappen en Eprom!

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Ronald Borgts

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw