Functies & Generiek Functiehuis

Inrichting en optimalisatie van een functiehuis of generiek functiehuis

Uw organisatie evolueert, groeit, krimpt, verandert. Soms ontstaat de situatie dat de manier waarop de functies of rollen in uw organisatie zijn beschreven niet langer voldoet. Wat is beschreven draagt niet bij, misschien hindert het u zelfs.

U wilt een modern en professioneel functiehuis voor uw organisatie. U heeft behoefte aan meer flexibiliteit en denkt bijvoorbeeld aan een generiek functiehuis waarin verantwoordelijkheden, bevoegdheden en verwachte bijdragen van medewerkers aan de organisatie helder zijn benoemd. U wilt zorgen voor duidelijkheid zonder dat dit ten koste gaat van daadkracht en initiatief.

Met het moderniseren van het functiehuis zorgt u ervoor dat duidelijk wordt welke bijdrage de medewerkers leveren aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Door deze vast te leggen in een functieomschrijving en deze af te stemmen met de medewerker maakt u een eind aan misverstanden en onduidelijkheid ten aanzien van de functie. U kunt kiezen voor een generiek functiehuis. Een generiek functiehuis vergt minder onderhoud, waarbij de functieomschrijvingen wel als minder herkenbaar kunnen worden ervaren.

Het duurzaam inrichten, optimaliseren en vormgeven van het functiehuis met generieke functieomschrijvingen of rollen is de core business van Eprom. Wij benaderen een dergelijke opdracht, zoals al onze opdrachten, met een bedrijfskundige blik. Een organisatie levert diensten en producten die van toegevoegde waarde zijn. Deze waardecreatie gebeurt veelal in ketens. Om verantwoordelijkheden helder te stellen gaan wij uit van de (interne of externe) klant-leverancier-relatie in deze keten: wat wordt er geleverd voor wie? Zo richten we ons op de resultaten, maken die helder en zorgen voor bestuurbaarheid.

De wijze waarop wij als Eprom functieomschrijvingen opstellen biedt meer mogelijkheden. Het is vaak de basis van een beloningsbeleid en biedt de mogelijkheid uw managementstijl en performance management verder te professionaliseren. We kunnen de benodigde competenties in kaart brengen en met u loopbaanpaden ontwerpen.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs of vul ons contactformulier in.
Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw