Organisatieadviseur is een onbeschermde titel. Het is eigenlijk een te brede term: er zijn zoveel aspecten aan een organisatie, van inkoop tot marketing, van HR tot financiën, één adviseur kan meestal niet overal verstand van hebben. Een organisatie is als een hele stad: kan een organisatieadviseur Den Haag bijvoorbeeld overzien? Er zijn wellicht uitzonderingen, maar meestal heeft een adviseurs een vak. Ons vak is: zorgen voor duidelijkheid over wat de werknemer wordt geacht te leveren en over wat daar tegenover staat, op een manier die het werkplezier binnen de organisatie de meeste kans geeft.

In het voorbeeld van de organisatieadviseur Den Haag zou Eprom de stedenbouwkundige zijn. Wij houden ons bezig met structuren. Daarbij nemen we een bedrijfskundige benadering. We zouden beginnen met te vragen wat Den Haag wil bereiken, wat is het product van Den Haag? wie zijn de klanten van Den Haag? Het antwoord is waarschijnlijk: (1) de bewoners, (2) de bedrijven, (3) de internationale, nationale en lokale organisaties en, in zeker opzicht, (4) de wereld. Want waar Den Haag aan de eerstgenoemde klanten primair een leefomgeving en een werkomgeving levert, staat Den Haag ook in de wereld met haar internationale instellingen.

Vervolgens zou de organisatieadviseur Den Haag van Eprom op zoek gaan naar de succesfactoren, om te beginnen op het niveau van heel Den Haag.

Maar zoals aan het begin van deze blog betoogd, ieder zijn vak. Buiten het voorbeeld zijn we geen stedebouwkundigen maar organisatiebouwkundigen, en ons richten op alle mensen die namens de stad zich bezighouden met het leveren van de genoemde producten. We zouden op zoek gaan naar manieren om van de succesfactoren heldere verantwoordelijkheden te maken, die duidelijk belegd kunnen worden. We zouden een verbinding maken met het benodigde vakmanschap. We zouden passende arbeidsvoorwaarden ontwerpen. We zouden medezeggenschap een plaats geven. En we zouden dit steeds verder verfijnen tot een structuur die werkt én het werkplezier optimaliseert.

Als u een organisatieadviseur zoekt die zijn vak verstaat, dan hopen we dat u aan ons denkt, want Eprom staat voor vakmanschap.

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw