Ministerie Bestuur, Planning & Dienstverlening van Curaçao

Over het Ministerie

Curaçao heeft sinds 10-10-’10 de status van land verworven in het Koninkrijk der Nederlanden. Hierdoor heeft de overheid van Curaçao zowel gemeentelijke als rijksoverheidstaken. De dienstverlening van de overheid is verdeeld over 9 ministeries.

De vraag: professionalisering en klantgerichtheid

De overheid zette koers op professionalisering en een klantgerichte dienstverlening aan burgers. Het Ministerie Bestuur, Planning & Dienstverlening vroeg Eprom om een HR-strategie te ontwikkelen die de overheid bij deze nieuwe koers ondersteunt. Er werd voor resultaatgericht werken gekozen als basis voor veranderingen in de overheidsorganisatie.

Onze oplossing: eerst het toekomstbeeld, dan kijken wat er nodig is

Eprom heeft samen met het ministerie het toekomstbeeld van de overheid in kaart gebracht. Onze aanpak was gericht op de gewenste situatie en de betekenis van de overheid voor burgers. Pas nadat deze situatie helder beschreven was, werd de huidige situatie in kaart gebracht. Tijdens workshops met HR-professionals werd duidelijk welke HR-instrumenten moesten worden ingezet en wat het effect zou zijn van deze instrumenten.

 

Door middel van een medewerkersraadpleging ontstond meer inzicht in het werkplezier van ambtenaren. De raadpleging is zowel in het Nederlands als in het Papiaments uitgezet, zodat alle medewerkers de vragenlijst konden invullen.

Meer weten over resultaatgericht werken bij de overheid?

Neem contact op met Robert-Paul Kop.

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw