Netwerk VSP

Over Netwerk VSP

Netwerk VSP is marktleider in folderbezorging en groeiend in digitale platforms, waaronder Spotta.nl, om aanbiedingen onder de aandacht van consumenten te brengen. Netwerk VSP heeft momenteel circa 600 mensen in vaste dienst, naast 23.000 bezorgers en een grote flexibele schil. Netwerk VSP is 100% dochter van POST NL.

De vraag: een ‘APK’ van het functiehuis en resultaatgerichte functies

Door veranderingen in de organisatie en de markt was het functiehuis van Netwerk VSP niet meer actueel. Men wilde een soort ‘APK’ van het functiehuis, om te toetsen wat het effect van de organisatiewijzigingen was op het functiehuis en de onderlinge verhoudingen. Ook had de organisatie behoefte aan meer resultaatgerichtheid in de functiebeschrijvingen, omdat dit beter paste bij de beoogde koers.

Onze oplossing:

In een pilot hebben we uitgeprobeerd hoe de resultaatgerichte functiebeschrijvingen zouden bevallen. Deze vielen in goede aarde: de managers merkten dat zij niet langer hoefden te beschrijven en HR zag een duidelijke verbetering van de kwaliteit. Vervolgens hebben we de referentiefuncties opnieuw vastgesteld en beschreven. Een up-to-date referentielijst zorgt ervoor dat de basis weer op orde is en scheefgroei van functies en salarissen wordt voorkomen.

 

Zo heeft Netwerk VSP de omslag gemaakt van taakgerichte naar resultaatgerichte functiebeschrijvingen, waarbij de functiebeschrijving niet meer door de managers hoeft te worden gemaakt en de functiewaardering vrijwel geen discussie meer oplevert.

Netwerk VSP over Eprom

Vera Scholtens, HR-adviseur bij Netwerk VSP: ‘Eprom heeft professioneel de (dreigende) scheefgroei in ons functiehuis gerepareerd. Voor het beschrijven en waarderen van functies hoeven we nu niet langer als politieagent in te springen en kunnen we meer als businesspartner optreden.’

‘Ik zou Eprom met een gerust hart bij anderen aan het werk zetten. Ik heb goed met de Eprom-adviseur kunnen sparren. Eprom maakte heel heldere afspraken en kon snel tijd voor ons maken als het nodig was.’

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Ronald Borgts

Contact
close slider

    Contactformulier

    Vul hieronder uw gegevens in, dan zal één van onze adviseurs u direct benaderen:

    HeerMevrouw